SAOEDI ARABIË > rEVO expeditie naar Saoedi Arabië

rEVO EXPEDITIE - SAUDI EXPLORER Liveaboard

Van 16 tot 23/10/2022 staat een speciale rEVO Rebreather trip gepland. Technisch duikers krijgen tijdens deze trip speciale ondersteuning van Pieter De Coene (rEVO Rebreathers) en Johan Devolder (specialist duikreizen in Saoedi-Arabië, én rEVO duiker).
Wij zorgen dat zuurstof aanwezig is aan boord in grote B50 tanks. Deze is specifiek voor de rEvo rebreathers. Sorb is niet beschikbaar in Saoedi-Arabië, maar deze mogen we probleemloos invoeren in de bagage.

Maak je geen zorgen! We zijn niet aan ons proefstuk toe in Saoedi-Arabië. Ook tijdens onze voorgaande trip naar Saoedi-Arabië waren er 7 rEvo's aan boord (zie foto's)!

Op deze trip is er plaats voor 10 rebreather duikers en 10 recreatieve duikers met open circuit. Dit maakt het duiken voor beide aantrekkelijk, omdat de groepen kleiner worden. We geven een voorbeeld hoe de planning voor een duik kan zijn: beide groepen gaan gelijk in het water. De rebreathers zullen doorgaans zakken naar de 40 à 50m zone, en aangezien ze geen bubbels maken, zullen ze ook de recreatieve duikers die meestal de duik starten rond de 30m zone, niet storen. Beide groepen vervolgen hun duik, en stijgen zonder elkaar te hinderen. Recreatieve duikers beëindigen hun duik doorgaans na +/- 60 minuten, de rebreathers na maximaal 90 minuten. Lekker veel ruimte op het duikdek, en een duikplanning die in geen geval verstoord wordt!
De 33 meter lange MY Typhoon werd in december 2019 in Alexandrië gebouwd, en zal vanaf september 2021 als de Saudi Explorer in het Saoedi-Arabische deel van de Rode Zee varen.
Specifiek ontworpen voor duikexpedities is het schip voorzien van de nieuwste veiligheidssystemen, krachtige motoren en een stalen romp. De stalen romp heeft duidelijk merkbare positieve effecten op het comfort, vooral wanneer de zee wat ruwer is.

Maximaal 20 duikers kunnen worden ondergebracht in 10 comfortabele hutten. De MY Saudi Explorer heeft een ruim salon met airco en een aparte eethoek waar het eten wordt geserveerd. De chef tovert heerlijke Arabische, Italiaanse en internationale gerechten op je bord. Je kan bijna elke dag kiezen uit vers gevangen vis. Alcohol mag niet worden ingevoerd en is niet verkrijgbaar aan boord, zoals in het hele Koninkrijk. Het salon heeft moderne entertainment voorzieningen en een bar. Er is eveneens een laadstation voor batterijen.
Genieten van de zon kan je op het zonneterras dat voorzien is van comfortabele ligstoelen, een bar en een jacuzzi.

De 10 comfortabele kajuiten liggen allemaal op het hoofd- of bovendek. Dit is een ongewone en vrij zeldzame configuratie omdat - zoals gebruikelijk op safarischepen - er geen hutten op het benedendek zijn. Alle hutten hebben ramen naar buiten, hebben individuele airco en een eigen badkamer met douche/toilet.

Er zijn 5 kajuiten met 2 eenpersoonsbedden en een suite met tweepersoonsbed op het hoofddek. De 4 andere kajuiten liggen op het bovendek en hebben dubbele bedden (die kunnen omgevormd worden tot 2 aparte bedden).

Duiken

Je kan je verwachten aan ongeschonden riffen, hangende sponzen, en wolk van klein leven rond het rif, maar ook speciale ontmoetingen met het grotere werk... Scholen barracuda's, schildpadden, een school bultkop papegaaivissen, tot zelfs mantas en verschillende soorten haaien! Voor elke duiker een droom, en het ultieme doel van een duikreis!
Hoewel rebreather duikers vaak de focus leggen op het technische aspect, of een passie hebben voor wrakken, ligt in dit soort reizen vaak een voordeel voor hen waar ze zelden bij stilstaan. Bubbels schrikken de onderwater fauna vaak af. Vissen verschuilen zich verschrikt in het rif, haaien patrouilleren nieuwsgierig maar op een veilige afstand (soms zelfs buiten het zicht). Bubbelloos duiken maakt het leven onder water vooral nieuwsgierig: onderzoek van dichtbij lijkt hen vaak aangewezen... Efkes serieus blijven, da's toch de ultieme droom!?!?
Het duikdek van de MY Saudi Explorer bevindt zich aan de achtersteven van het hoofddek, en biedt voldoende ruimte voor 20 duikers. Via het duikplatform met comfortabele trappen voor duikers ga je makkelijk in en uit het water.
Je duikt met 12L aluminium flessen (DIN/INT). Flessen van 15L en nitrox zijn beschikbaar tegen een meerprijs.
Omdat er op verschillende duikplaatsen sterke stroming kan staan, moet je als recreatief duiker minstens 50 gelogde duiken, een Advanced Open Water, CMAS 2* of gelijkwaardig brevet kunnen voorleggen.
Voor de rebreather duikers zijn B50 zuurstof flessen voorzien. Pieter en Johan zorgen dat de zuurstof op een veilige manier wordt gevuld. De 12L duikflessen worden met nitrox gevuld, en zullen voor de veiligheid als bailout dienen.
 • Yanbu: De eerste duik op Gotha el Sharm Reef, op slechts enkele kilometers van de haven van Yanbu, is een voorproefje van de ongerepte onderwaterwereld met zijn intacte, majestueuze koraaltuinen.
  Verder naar het westen bereikt de cruise het uitgestrekte gebied van de "Seven Reefs", dat wordt gekenmerkt door talloze kleurrijke koraalriffen. Het gebied is rijk aan duiklocaties zoals Marker 32, Marker 34, Abu Galawa, Marker 39 en andere, elk met zijn eigen bijzonderheden. De brede, uitgestrekte plateauszijn de beste uitkijkpunten voor grote pelagische vissoorten: hamerhaaien, silvertips en zijdehaaien patrouilleren in deze wateren, en zelfs het spotten van een tijgerhaai is hier niet ongewoon.
  Ongeveer 15km naar het zuiden ligt de afgelegen plaats Mansi (of Marker 42), een brede rotsformatie die oprijst uit de diepte en waarvan de muren zijn bedekt met waaierkoralen. Een school hamerhaaien bezoekt regelmatig de zuidelijke helling. Nog verder naar het zuiden dalen de wanden van Suflani Atol (of Marker 44) tot meer dan 300m diep, en ook hier is de kans op scholen hamerhaaien reëel.
  De trip eindigt met een duik op het wrak van de "louna", een oud Turks stoomschip, dat in 1914 een paar kilometer buiten de haven van Yanbu is gezonken.
 • Prijzen en Boeking

  Inbegrepen / Niet inbegrepen

  Inbegrepen:

 • 6 nachten aan boord in een gedeelde 2 persoonskajuit (met airco)
 • 19 duiken, waaronder 2 nachtduiken met 12L flessen gevuld met lucht (onder voorbehoud van wijziging)
 • 1 nacht hotel Al Bilad op het einde van de trip op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
 • lokale groepstransfers (Jeddah - MY Saudi Explorer - Al Bilad Hotel)
 • vol pension, incl water, koffie, thee en soft drinks aan boord van Saudi Explorer

  Niet inbegrepen:

 • Vluchten naar Jeddah
 • Toeristenvisum voor Saoedi-Arabië
 • Nitrox en 15L flessen, mits supplement. Deze dienen op voorhand te worden gereserveerd.
 • Lokale kosten en taksen: +150€ per persoon ter plaatse te betalen
 • Supplement single kajuit: +750€ per persoon
 • Supplement zuurstof voor rebreather: to be advised
 • Sorb: zelf mee te brengen
 • fooien: 10€ per dag en per persoon, ter plaatse te betalen.
 • Corona-Policy

  Corona Refund Garantie

  Droom jij - net zoals wij - van je volgende duikvakantie? Wil je nu alvast boeken maar wil je geen voucher ontvangen als je duikreis door Corona restricties wordt geannuleerd? Maak je geen zorgen! Dive Along heeft, voor geselecteerde populaire bestemmingen, een Corona Refund Policy ontwikkeld met geld terug garantie!

  Reserveer je volgende duikreis naar één van onze speciaal geselecteerde bestemmingen en geniet van deze fantastische voordelen:

 • Profiteer nu van de huidige lage prijzen!
 • Ontvang je betaalde reissom terug, boek je reis gratis om of kies voor een reisvoucher als je vakantie niet door kan gaan in verband met nieuwe Corona restricties.
 • Algemene voorwaarden:

 • De Corona Refund Policy is van toepassing op geselecteerde Dive Along bestemmingen, accommodaties, duikscholen en luchtvaartmaatschappijen. Neem contact op voor meer informatie.
 • De Corona Refund Policy is van toepassing op nieuwe boekingen gemaakt vanaf 25-05-2021 en met een vertrekdatum tussen 01-07-2021 en 31-12-2022.
 • Geldig indien je reis wordt geannuleerd door Dive Along in verband met door de overheid opgelegde corona gerelateerd reisrestricties in het land van vertrek.
 • De betaalde reissom wordt binnen 2 weken van annulering terugbetaald. Overige kosten vallen niet onder de dekking van de Corona Refund Garantie (bijvoorbeeld verzekeringen, parking, visums, gezondheidsverklaringen, en/of testen enz.)
 • De specifieke voorwaarden voor je reis staan op de factuur en officiële bevestiging van de reis.
 • Dive Along behoudt zich het recht voor om de Corona Refund Policy pre-reservering te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Dive Along daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Dive Along heeft te allen tijde het recht om de Corona Refund Policy aan te passen in situaties waarin sprake is van een technische storing of druk- of zetfouten.