SAOEDI ARABIË

BREAKING CORONA-UPDATE: Europa kleurt Saoedi Arabië groen!

Meteen naar het reisaanbod

Begin 2020: Saoedi-Arabië heropent zijn grenzen voor duikers. Het land had een scherpe bocht gemaakt, noem het gerust een geweldloze revolutie. Vrouwen moeten niet langer gesluierd rondlopen, de ene na de andere beperking verdwijnt in sneltempo, een visum bekom je gewoon online en toeristen worden met open armen ontvangen!

Helaas kwam er even abrupt een einde aan het duiken in deze ongekende schoonheid als dat het gekomen was. Het land sloot onder druk van een venijnig beestje zijn grenzen voor toeristen… Corona had de wereld in zijn macht…

Tot nu! Saoedi-Arabië wordt door de Europese Unie als groen gebied beschouwd. Reizen naar Saoedi Arabië is Corona-safe: er zijn geen beperkingen en het wordt zelfs niet afgeraden.

Ervaren duikers hebben er vaak de mond vol van: “Egypte 25 jaar geleden, dat was pas duiken!” Welnu, dit is het ogenblik waarop jij dit zelf (opnieuw) kan meemaken! Er werd meer dan 10 jaar niet op de riffen gedoken, destructieve visvangst door grote trailers is onmogelijk in Saoedi-Arabië, en zelfs nu zijn slechts enkele liveaboards operationeel langs een kustlijn die dubbel zo lang is als de Egyptische. Het hoeft geen verdere uitleg: dit is het ogenblik om Saoedi-Arabië te ontdekken! Ongerepte riffen, grote hoeveelheden vis en een exclusieve duikervaring zullen voor altijd in jouw geheugen gegrift staan!

Lees meer