Zuid-Afrika

Untamed, above and below surface!

Meteen naar het reisaanbod

Zuid-Afrika: meestal onmiddellijk geassocieerd met uitgestrekte grasvelden waar je tijdens een safari ongetwijfeld leeuwen en mogelijk zelfs de Big 5 kan spotten. Zonder twijfel, maar Zuid-Afrika is zoveel meer! Men noemt Zuid-Afrika niet zomaar "de wereld in 1 land".

Het is onmogelijk om voor de vuist weg alle highlights van dit uitgestrekte land op te sommen, maar we geven jullie er alvast enkele: spot de big 5 in het KrugerParc, bewonder de prachtige Blyde River Canyon, ervaar de Zulu-cultuur, ga op zoek naar krokodillen en Nijlpaarden in het Greater St-Lucia wetland, proef de fijnste wijnen in het gezellige Stellenbosch, bezoek Robbeneiland waar Nelson Mandela jarenlang heeft vast gezeten, en ga een kijkje nemen bij de pinguïns op Boulder Beach. En vergeet tussendoor niet te genieten van de fijne gastronomie :)!

Zo ruw en ongetemd Zuid-Afrika is boven water, mag je het eveneens verwachten op en onder water! Geen bestemming voor watjes, dat is zeker! Surfen met de RIB op metershoge golven, en adrenaline tijdens duiken op zoek naar de meer dan 100 haaiensoorten die je in Zuid-Afrika vindt zoals de Grote Witte haai, Tijgerhaai, Zandtijgerhaai, 7-gill, Mako, Blauwe haai, Koperhaai, Stierhaai, talloze kleinere haaiensoorten als Bamboe haai, Kathaai etc...

Als kers op de taart kan je ook nog je kans wagen op het ultieme natuurspektakel: de Sardine Run!

Lees meer