Liveaboards

Op zoek naar het hol van Pluto?

Meteen naar het reisaanbod

Het hol van Pluto... Het klinkt afschuwelijk, maar als het op duiken aankomt ben ik het liefst daar! Ver weg van de beschaving. Vaak dagenlang onbereikbaar. Maar vooral: de mooiste en puurste duikplaatsen vind je juist daar! In het hol van Pluto! Deze unieke bestemmingen zijn meestal niet te bereiken vanaf de kust, en een liveaboard is dan ook de enige manier om er te komen.

Wie ooit al een trip aan boord van een liveaboard gemaakt heeft, wil vaak niets anders meer. Waarom? Stel je volgende dagindeling eens voor: 's Ochtends vroeg gewekt worden, met een kopje koffie of thee en een koekje de briefing volgen en het water inplonsen. Is er een mooier begin van de dag denkbaar? Na die eerste duik een stevig ontbijt en hup: tijd voor een stevige voormiddagduik. Terug aan boord is het bijna tijd voor de lunch en een middagdutje. Daarna een relaxte namiddagduik gevolgd door een vieruurtje. Met een beetje geluk volgt er nog een nachtduik vooraleer je kan genieten van een zalig diner en pintje achteraf...

En de volgende dag herhalen we dat gewoon... En die daarachter ook... En...

Liveaboards verschillen uiteraard van bestemming tot bestemming: type boot, aantal duiken per dag, duiken van de boot of van een tender, vaarafstand tijdens de trip, ruwe of kalme zee, ... Er zijn zoveel verschillende soorten liveaboards dat er zeker wel eentje tussenzit dat perfect aan jouw wensen voldoet!!!

Lees meer