MALEDIVEN

Meteen naar het reisaanbod

De ervaren duikers onder ons zullen het bevestigen: Malediven is al decennia lang een top-duikbestemming! Een combinatie van kleurrijke koralen, macro, veel leven rond het rif, en groot leven... Zowel in een resort als aan boord van een duikcruise kan je genieten van een rijke onderwater wereld.

Wil je vooral veel duiken maken of heb je last van zeeziekte, dan is een resort met een huisrif een prima keuze. Maar het is toch vooral op een duikcruise dat je de volle diversiteit en rijkdom van de Malediven zal ervaren! Meerdere routes hebben elk hun eigen hoogtepunten:

  • De meest populaire route combineert de centrale atols: Noord-Male, Noord-Ari, Zuid-Ari, Vaavu en Zuid-Male. Naast de prachtige riffen staan onder andere op het programma: nachtduik met Manta's, op zoek naar Walvishaaien, nachtduik met Verpleegsterhaaien, jagende Jacks en Stingrays, een stromingsduik met Grijze Rifhaaien.
  • Opteer je voor een trip in het Zuiden (beste periode februari tot april), dan kom je echt in het land van de giants... In Addu wordt het poetsstation regelmatig bezocht door Oceanic Manta's, op Fuvamullah is een duik met Tijger-, Vos- en andere haaiensoorten een must. En Gaafu is dan weer dé place to be voor een nachtduik met Walvishaaien aan de boot.
  • In september/oktober valt het zeker ook te overwegen om je kans te wagen naar het Noorden. Het is de periode waar veel Manta's worden waargenomen in het Baa atol. Maar vooral Hanifaru (Unesco werelderfgoed) kan spectaculair zijn. Afhankelijk van maan en stromingen komen zich hier tientallen Manta's tegoed doen aan een ware "feeding frenzy". Omdat het beschermd gebied is, mag er niet meer gedoken worden, maar snorkelen in deze Manta-drukte blijft een ervaring die levenslang op je netvlies gebrand staat!
  • Lees meer