Manta

De gracieuze "queen of the ocean"

Meteen naar het reisaanbod

"Zelf wapper ik als een vlag in de wind... Met mijn rifhaak vastgehaakt aan een stevig stuk rots wacht ik in de gierende stroming tot er iets gebeurt. Plots zie ik in mijn ooghoek een donkere schaduw die langzaam van achter mij verschijnt. Ik kijk naast mij en kijk recht in één van de ogen van een Manta die roerloos naast mij hangt en me nieuwsgierig begluurt, alsof er helemaal geen stroming is... Een minuut, misschien 2, hebben we daar zo gehangen. Intens genietend! Plots wist de Manta genoeg en met een subtiele beweging van zijn linker vleugel gleed hij weg in het blauwe... ... ..."

Dit was wat ik noteerde in mijn logboek na een magische ontmoeting met Mantas in Komodo. Het laat niemand onberoerd: die elegante vriendelijkheid, de rust die ze ongewild overzetten. Ongewild maken ze het zo makkelijk om je één te voelen met de onderwaterwereld, één met het grote, onmetelijke blauwe.

Hieronder vind je een selectie aan bestemmingen waar de kans groot is om Mantas te bewonderen. En dat kan op vele manieren: er kan een cleaning station zijn waar ze zich laten schoonmaken, of er is veel planton waar de Mantas zich tegoed aan komen doen, of misschien is er een kanaal waar ze ook naast jou nieuwsgierig in de stroming komen hangen?

Lees meer