Haaien

Apex-predators van de oceaan...

Meteen naar het reisaanbod

Voor de gewone sterveling is het pure horror! Voor duikers zoals jij en ik is het puur genieten...

Haaien zijn heer en meester in het water, ze staan bovenaan de voedselpiramide. Ze zijn het ultieme symbool van een gezond eco-systeem. De oerkracht die uitgaat van het gestroomlijnde silhouet van een haai boezemt respect en ontzag in, en - laat ons eerlijk zijn - soms ook een gezonde portie angst en adrenaline.

Sommigen onder ons mogen zich gerust een "haaien-zot" noemen. Het enthousiasme waarmee haaien dan worden gespot tijdens een duik, is pakkend. Het maakt een dag ineens geslaagd, en het gekwetter van duikers die, eens terug aan boord, hun spannende verhalen aan elkaar vertellen is bijna vertederend!

Dat gevoel en die geestdrift, die willen we jullie, als rasechte "haaien-zotten", zoveel mogelijk bezorgen! Hieronder vind je een selectie aan programma's waarvan wij denken dat elke zichzelf respecterende haaienliefhebber ze eens moet meegemaakt hebben! Dat kan gaan van koper- en stierhaaien die zich tegoed doen aan een baitball tijdens de Sardine Run, of op het zand rustende citroenhaaien omringd door patrouillerende tijgerhaaien in de Bahamas, tot een school grijze rifhaaien die zich moeiteloos een weg banen door de gierende stroming in de Malediven.

Check it out sharkie!

Lees meer