PICO

Manta's, walvissen en haaien binnen handbereik!

Meteen naar het reisaanbod

Het klopt! Je kan in Pico duiken met Mobula Manta's, Blauwe haaien en Mako's. Voeg daar nog een zwemsessie met dolfijnen, whale watching, blackwater diving en een indrukwekkend onderwaterlandschap aan toe, en je mag gerust preken over een top-duikbestemming. De Golfstroom, in combinatie met vulkanische rotsen, pinacles die uit de diepe oceaan rijzen tot net onder het oppervlak, spelonken en kanalen zorgen voor een rijke onderwaterwereld van kleine ongewervelde dieren tot grote pelagische vissoorten.

De watertemperatuur varieert van 16°C in de winter tot 25°C in de zomer en zichtbaarheid is doorgaans tussen de 15 en 30 meter.

Vanop het water herken je het eiland onmiddellijk! Het landschap wordt gedomineerd door de statige vulkaan die uitkijkt over de oceaan. Een beklimming van de vulkaan is zonder meer uitdagend, maar als de wolken de pret niet bederven is het fenomenale uitzicht een beloning die de fysieke inspanningen ruimschoots vergoedt!

Bezoek ook de eeuwenoude wijnranken op de vulkanische rotsen, en de zo typerende windmolens. Ook Unesco was van zijn sokken geblazen door zoveel schoonheid en charme, en verklaarde het prompt tot werelderfgoed. Of was het toch de frisse, lichtsprankelende witte wijn die hen heeft overtuigd? :)

Lees meer