Liveaboard Azoren

Meteen naar het reisaanbod

Duiken in de Azoren is één brok avontuur: piepkleine eilandjes liggen verspreid in de onmetelijke Atlantische oceaan. Het zijn bergtoppen die uit de diepte rijzen en door de Golfstroom een attractiepool zijn voor een rijk vis- en zeezoogdieren bestand.

Je bent hier overgeleverd aan de krachten van de natuur: weersomstandigheden hebben een grote invloed op de zee! Golven en wind zijn dan ook vaak de grootste uitdagingen voor duikers... Dat, én de afstand tot enkele topduikplaatsen natuurlijk! Princess Alice en Formigas/Dolabarat liggen al gauw op enkele uren hotsen en botsen in een RIB op de golven.

Maar het kan anders! Sinds kort zijn er enkele duikcruises op de Azoren die het overbruggen van deze afstanden een stuk comfortabeler maken. Aan boord van deze liveaboards kan je rustig gebruik maken van het comfort van een jacht, terwijl je geniet van de fantastische zichten over de oceaan. Je vaart van de ene duikplaats naar de andere zonder je intussen met een nat duikpak te moeten vastklampen aan de koorden van de RIB.

's Avonds keert de boot terug naar de haven, waar je na een deugddoend diner in een lokaal restaurantje, een rustige nachtrust geniet aan boord. 's Ochtends vertrekt de boot alweer vroeg naar de volgende duikplaats. Alleen als de zee het toestaat worden overnachtingen op de verre duikplaatsen ingepland. Geef nu toe: ontwaken op Princess Alice, en voor het ontbijt een stevige duik tussen de Mobula's... Aantrekkelijk toch!?

Lees meer