AZOREN (Portugal)

Big stuff in the Mid-Atlantic!

Meteen naar het reisaanbod

The Mid-Atlantic... Beter kan je het niet omschrijven... De Azoren is een eilandengroep die oprijst uit onmetelijke dieptes in het midden van de Atlantische oceaan. De 17 eilanden, waarvan er slechts 9 bewoond zijn, zijn van vulkanische oorsprong. Elk eiland heeft zijn specifieke kenmerken, maar allemaal hebben ze een prachtige natuur. En dat allemaal binnen handbereik! De Azoren maken deel uit van Portugal, een identiteitskaart volstaat dus!

Ook onder water zijn de verschillende eilanden heel verschillend. Maar je kan er wel zeker van zijn dat je grote scholen vissen zal zien in een dramatisch en rotsachtig landschap. De voedselrijke stromingen zorgen ook voor de (seizoensafhankelijke) aanwezigheid van groot leven zoals verschillende walvis- en dolfijnsoorten (meer dan 20 soorten worden regelmatig gespot), haaien (vooral de Blauwe Haai, Walvishaai en Mako), en scholen Mobula Mantas.

De Azoren stonden vroeger bekend om hun walvisvaarders. Gelukkig is deze gruwel nu achter de rug en wordt de ecologische rijkdom beschermd. De uitkijkposten (vigias) die vroeger dienden om de jagers richting walvissen te leiden, worden nu nog steeds gebruikt, maar nu om natuurliefhebbers te laten genieten van deze vredelievende kolossen.

Zeer belangrijk in de bescherming van de onderwater rijkdom in de Azoren is ook het wetenschappelijk en ecologisch onderzoek dat hier wordt gedaan. Dive Along werkt hier graag aan mee, en biedt zijn klanten de mogelijkheid om deel te nemen aan de "Megalodon project" waarbij haaien worden getagd om zo inzicht te krijgen in hun migraties. Check zeker onze Megalodon groepsreizen naar Pico en Santa Maria.

Lees meer