BAHAMAS > Duikreis naar Bahamas

Liveaboard Shark Explorers

Ziet het er niet fantastisch uit? Een catamaran straalt toch al vanzelf een exotisch gevoel uit hé?!
Bij mijn weten is het ook de enige catamaran die op de Bahamas liveaboards voor duikers aanbiedt, en dan nog georganiseerd op de beste manier! Sfeer, gezelligheid, lekker eten en drinken, en een professionele crew die je de beste duikervaring in de Bahamas aanbiedt!
Deze catamaran werd trots gedoopt tot de "Great white". 4 kajuiten met dubbel bed staan ter beschikking voor maximaal 8 duikers. Elke kajuit heeft zijn eigen badkamer met douche en toilet. Voor individuele reizigers die de kajuit delen worden "dividers" voorzien die het bed splitsen in 2 afzonderlijke slaapplaatsen. Een beetje privacy, met de nadruk op "beetje"...
Binnen is er een kleine leefruimte met open keuken. Leven wordt echter vooral buiten gedaan: op het achterdek is er een gezellige zithoek waar ook de maaltijden worden geserveerd, en daarnaast zijn er 2 ruime zonnedekken om de horizon af te turen naar beweging op het water of te genieten van een lekkere "sundowner". We zijn immers in de Caraïben, toch!?

All in, toch wat haaien betreft...

We hebben vanalles gehoord en meegemaakt wat betreft haaienduiken op de Bahamas... De meest frustrerende was de zogenaamde "natural encounters only". Deze gereputeerde organisatie beweerde ecologisch te werk te gaan, en zou niet meedoen aan het voederen in de Bahamas. Concreet wil dit zeggen: we varen naar Tiger Beach, leggen ons in de buurt van een andere boot die aan het chummen en voederen is, en profiteren van hun werk. Resultaat: de andere boot vindt het niet leuk, gaan zich elders ankeren, en de haaien verdwijnen.

Het tegenovergestelde ervaarden we op een andere boot: een zonnedek dat volgepropt staat met verroeste diepvriezers die op hun beurt vol zitten met visafval. Geen plaats om buiten te zitten of te genieten van de omgeving, maar wel dag en nacht chummen en uiteraard veel haaien.

Nee, geef ons maar de manier waarop Shark Explorers het organiseert: gericht chummen en voederen, net genoeg om de haaien in hun volle glorie te kunnen bewonderen. Dat is het voordeel om met specialisten te werken! De uitleg over de haaien, hun gedrag en hoe ze te benaderen is van hetzelfde niveau als hun volledige werking: SUPER!

Dagelijks worden een 3-tal duiken gemaakt: 2 specifieke haaienduiken in de voormiddag, en een ontspannend duikje in de namiddag: een mooi rif, een wrakje, misschien eens een nachtduik... Na de laatste duik is het dan weer hoog tijd om alle spannende ervaringen en mooie beelden te delen met elkaar, terwijl je geniet van een authentieke Caribische cocktail. Misschien glijden we de catamaran wel op een verlaten zandstrandje om te genieten van een onvergetelijke zonsondergang!


CHEERS to that!

Prijzen en Boeking

Corona-Policy

Corona Refund Garantie

Droom jij - net zoals wij - van je volgende duikvakantie? Wil je nu alvast boeken maar wil je geen voucher ontvangen als je duikreis door Corona restricties wordt geannuleerd? Maak je geen zorgen! Dive Along heeft, voor geselecteerde populaire bestemmingen, een Corona Refund Policy ontwikkeld met geld terug garantie!

Reserveer je volgende duikreis naar één van onze speciaal geselecteerde bestemmingen en geniet van deze fantastische voordelen:

  • Profiteer nu van de huidige lage prijzen!
  • Ontvang je betaalde reissom terug, boek je reis gratis om of kies voor een reisvoucher als je vakantie niet door kan gaan in verband met nieuwe Corona restricties.
  • Algemene voorwaarden:

  • De Corona Refund Policy is van toepassing op geselecteerde Dive Along bestemmingen, accommodaties, duikscholen en luchtvaartmaatschappijen. Neem contact op voor meer informatie.
  • De Corona Refund Policy is van toepassing op nieuwe boekingen gemaakt vanaf 25-05-2021 en met een vertrekdatum tussen 01-07-2021 en 31-12-2022.
  • Geldig indien je reis wordt geannuleerd door Dive Along in verband met door de overheid opgelegde corona gerelateerd reisrestricties in het land van vertrek.
  • De betaalde reissom wordt binnen 2 weken van annulering terugbetaald. Overige kosten vallen niet onder de dekking van de Corona Refund Garantie (bijvoorbeeld verzekeringen, parking, visums, gezondheidsverklaringen, en/of testen enz.)
  • De specifieke voorwaarden voor je reis staan op de factuur en officiële bevestiging van de reis.
  • Dive Along behoudt zich het recht voor om de Corona Refund Policy pre-reservering te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Dive Along daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
  • Dive Along heeft te allen tijde het recht om de Corona Refund Policy aan te passen in situaties waarin sprake is van een technische storing of druk- of zetfouten.