BAHAMAS: this way or no way!


Ik heb meerdere liveaboards gemaakt in de Bahamas. Geweldige haaienduiken! Maar altijd was er wel iets dat niet ok was: ofwel gaf de boot eerder het gevoel dat je op strafkamp was in plaats van op vakantie, of de organisatie had helemaal geen ervaring met haaienduiken, of zelfs talloze technische problemen passeerden de revue...

Tot Morne van Shark Explorers me vertelde dat ze daar een boot ter beschikking hadden, maar deze niet commercieel zouden aanbieden. Jaren heb ik hem gevraagd en gesmeekt of ze dit toch niet wilden overwegen. En eindelijk zijn we zover! Dit programma in de Bahamas, dames en heren?... This way or no way!

Deze organisatie koppelt jarenlange expertise op vlak van haaienduiken, een lokale verankering en een fenomenale sfeer aan elkaar:

  • Shark Explorers: de naam zegt het allemaal. Deze mannen zijn rasechte haaien-zotten! Niet alleen hebben zich zich in hun thuisbasis Simonstown (aan de Zuid-Afrikaans Kaap) gespecialiseerd in haaienduiken en Sardine Run, ook in hun persoonlijk leven zijn het globetrotters die de wereld rondreizen op zoek naar ultieme haaien-ervaringen. Ze zijn dé referentie op vlak van haaienduiken.
  • Aan boord van een gezellige catamaran is het vakantiegevoel onmiddellijk aanwezig! Er is plaats om buiten te luieren tussen de 3 duiken per dag. Na de duiken glijden we zachtjes op een verlaten een zandstrand om te sippen aan een zalig frisse Caribische cocktail, terwijl we stoere zeemansverhalen uitwisselen. De catamaran geeft ons ook een maximale vrijheid in keuze van duikplaatsen. De stabiliteit is super, en anderzijds zijn ook ondiepe plaatsen beschikbaar. Zo is er een plaats in ondiep water die stikt van de Stingrays: onbereikbaar voor andere schepen, maar met de catamaran is dit ons geheime paradijsje! 
  • Als jonge snaak vervoegde Brocq het Shark Explorers team in Zuid-Afrika. Intussen is hij deel van de familie, en zelfs partner binnen Shark Explorers. Toeval wil dat Brocq afkomstig is uit de Bahamas waar hij nauw verbonden was aan het Shark Research Team in het Cape Eleuthera Institute. Zijn liefde voor haaien en zijn roots in Bahamas hebben ervoor gezorgd dat de Shark Explorers niet alleen in Zuid-Afrika, maar ook in Bahamas dé referentie werden! Ze onderhouden ook een uitstekende relatie met zowel de lokale bevolking als overheid: super-belangrijk voor een vlekkeloze werking ter plaatse!


Dive Along met Shark Explorers in de Bahamas!

Klik hier voor meer info