Durf ik reizen na de Corona-horor?

Nee, we gaan jullie niet proberen te overtuigen om te reizen. Leugens en halve waarheden hoef je hier niet te verwachten... We zijn geen virologen, geen wetenschappers, geen stemmingmakers en al helemaal geen beleidsmakers! Wat is het nut dan van deze blog?!

We zouden jullie willen vragen om in eer en geweten, en op basis van de feiten die op tafel liggen te beslissen of je wil reizen of niet. Los van alle stemmingmakerij die pro of contra reizen op de wereld wordt losgelaten. Los van paniekzaaierij, maar evengoed los van de stoere praat die sommige Rambo's van hun hoge toren blazen. Corona is een feit, en het zou van weinig respect tegenover de slachtoffers en hun nabestaanden getuigen dit te ontkennen, of te minimaliseren...

En toch: reizen kan weer. Jij, en allen jij bepaalt of je zo snel mogelijk weer wil reizen, of toch liever nog even afwacht. Dat is jouw keuze die je zelfstandig kan maken, net als in de goeie ouwe tijd.


IK WIL ZO SNEL MOGELIJK REIZEN! Dat is een weloverwogen keuze, waarmee ik geenszins mijn verantwoordelijkheden wil ontlopen. Ik deel met plezier mijn overwegingen, en ieder mag daar zijn kritische overwegingen bij hebben.

  1. Wanneer ik dreig verstrikt te raken in de ratrace van het dagelijks leven, heb ik nood aan relativering. En dat lukt me best tijdens mijn omzwervingen op deze oneindige aardbol. De beleving van andere culturen, ontmoetingen met wildvreemde mensen en de onuitputtelijke schoonheid en eenvoud van de natuur helpen mij om thuis mijn betere ik terug te vinden!
  2. We staan er misschien niet bij stil, en het springt natuurlijk ook niet in het oog, maar een wereldwijde industrie waar de bestaansmogelijkheden van miljoenen mensen van afhangt, heeft zich al meer dan een jaar voorbereid op het ogenblik waarop ze reizigers opnieuw kan ontvangen. Veiligheidsprotocollen worden opgesteld vanaf het laagste niveau tot de grootste organisaties. Van kleine duikcentra tot mega-airlines, allen zijn ze klaar om opnieuw van start te kunnen gaan in de veiligste omstandigheden, en rekening houdend met het nieuwe nu.
  3. Vaccinaties en testing lopen wereldwijd als een trein. Resultaten zijn overal merkbaar, en laten het beste verhopen voor de nu toch wel nabije toekomst. Ik wil opnieuw kunnen plannen en dromen! Ook dat maakt deel uit van het reizen...
  4. Ik bouw de nodige zekerheden in. Ik wil niet blind zijn voor gevaren en wil mijn naasten of mezelf in geen geval in gevaar brengen! Een bewuste keuze wat betreft bestemming en soort reis maakt voor mij essentieel deel uit van het reizen. Contacten beperken, plaatsen waar een massa mensen samenkomen vermijden waar mogelijk, zoveel mogelijk activiteiten in de buitenlucht, een beperkte bubbel op reis ... Het zijn aspecten die veel belangrijker zijn geworden!
  5. Vrijheid wordt me opnieuw gegund. Ik wil me niet langer beknot voelen in mijn vrijheid! Ik wil het leven bij de horens vatten! Misschien loert een nieuwe, zelfs gevaarlijker pandemie om de hoek... Misschien wordt reizen in de toekomst wel helemaal onmogelijk... Daar wil ik niet op wachten, ik grijp elke mogelijkheid met beide handen!!!

Ik begin alvast te dromen, en een fragment uit mijn droom ziet er als volgt uit...


Ik wens jou ook sweet dreams!